Consult en tarieven

Klassiek veterinair homeopaat in opleiding

Werkwijze

Omdat het belangrijk is om het dier in zijn of haar eigen omgeving te observeren, kom ik voor het consult graag naar jou toe. Het eerste consult is een gesprek van circa 60 minuten. We bespreken de actuele klacht, maar ook alle achtergronden zoals de ziektegeschiedenis van het dier, het karakter en de leefomstandigheden. Vervolgens werk ik het consult uit aan de hand van een methodiek die de ‘ziekteclassificatie’ wordt genoemd. Deze methode helpt om alle informatie te ordenen en het meest passende homeopatisch middel te kiezen. Op basis van de ziekteclassificatie stel ik een behandelplan op. Circa twee weken nadat de behandeling is gestart, hebben we telefonisch contact en maken we een afspraak voor het vervolgconsult.

Voor het tweede consult kom ik weer naar jou en je dier toe om uitgebreid de voortgang te bespreken. Aan het einde van het gesprek bepalen we of en hoe de behandeling voortgezet moet worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de oorspronkelijk klacht verdwenen is, maar dat de dieperliggende oorzaak nog weggenomen moet worden

Supervisie vanuit de opleiding

Ik heb een opleiding tot klassiek homeopaat voor dieren gevolgd aan het Veterinair Homeopathie College Nederland (VHCN). Het is een deeltijdopleiding op HBO-niveau. Er worden vakken gegeven over de werking van homeopathie , gedrag, voeding en ziektes. De medische vakken worden door dierenartsen verzorgd.

Naast het theoretische deel, was het opdoen van een praktijkervaring een belangrijk aspect. Vanaf het derde leerjaar heb ik onder supervisie van ervaren homeopaten dieren mogen behandelen. Voor afgestudeerden biedt het VHCN masterclasses en intervisie.

Tarieven

 De tarieven voor de behandeling zijn inclusief BTW. De factuur krijg je per mail toegestuurd. Wil je een consult aanvragen? Neem dan contact met me op.

Homeopatische middelen
  • Ruikflesje 8,00
  • Pipetflesje 9,50
  • Spagyriek, oertincturen, zouten e.d. is afhankelijk van soort en hoeveelheid
  • Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten

Samenwerking dierenarts

Neem bij levensbedreigende situaties altijd direct contact op met uw dierenarts. Een klassiek homeopaat mag geen diagnoses stellen, dat mag alleen een dierenarts doen. Homeopathie kan heel goed samengaan met een reguliere behandeling door een dierenarts.